به گزارش خبرگزاری حوزه در این مراسم، حجتالاسلام سعیدداودی با اشاره به نقش فرهنگ در پایهریزی ارکان ارزشی جامعه اظهار داشت: اصلاح فرهنگ پایه تمام تغییرات است و تنها فرهنگ میتواند تغییرات اساسی در جامعه ایجاد کند.
وی درباره استعمار نوین و روش آن برای تغییر فرهنگ جوامع گفت: استعمار نوین که غرب در دستور کارخود قرار داده است تغییرات فرهنگی است که اگر به این مسأله توجه نشود، تمام ابعاد ارزشی جامعه به خطر می افتد.
این محقق حوزوی تغییر جهان بینی افراد را بزرگترین تحریف در اعتقادات مردم دانست و خاطر نشان کرد: تغییر فرهنگ بر پایه تغییر باور استوار بوده و در واقع این بینش است که گرایش را میسازد و با تغییر بینش، پایه های فرهنگ متزلزل می شود.
وی مادیگری را از عوارض روزگار امروز معرفی کرد و ابراز داشت: کسی که دنیا برای او دارای اصالت است همه رفتارهای او بر مبنای دنیا شکل میگیرد و به همین ترتیب مادیگرایی بر تمام ابعاد وجود او مستولی میشود.
حجت الاسلام داودی با اشاره به آیات و روایات، پیامبر(ص) را پیشگام امور فرهنگی دانست و افزود: فعالیت فرهنگی و اقدام در امور مبانی زیربنایی در عقائد افراد از اموری بود که پیامبر(ص) در دوران بعثت خویش توجه ویژهای به آن داشتند.
وی امام باقر(ع) را از مؤثرین افراد در عرصه فرهنگ برشمرد و بیان داشت: امام باقر(ع) تحولات فرهنگی را در مدت 20 سال امامت خویش بر عهده داشتند و بنا بر گفته شیخ طوسی در رجال، 464 شاگرد در محضر ایشان تلمذ می کردند که این نشان از وسعت حرکت علمی، فرهنگی در زمان ایشان است.
حجت الاسلام داودی در پایان اظهار داشت: امام باقر(ع) میفرماید« کسی که فقه شیعه را نداند باید سراغ آن را از دیگران و از اجانب بگیرد و این رجوع با تأثیرپذیری همراه است و این دلیل نفوذ غرب در متعلمین است و دلیل اصرار بر اسلامی شدن علوم از این جا نشأت می گیرد.